Πρεσβεία

Με τον Ταϊλανδό Πρέσβη Chailert Limsomboon συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 19ης Ιουλίου 2018, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι κος Ιωάννης Παπαδόπουλος, στην Πρεσβεία της Ταϊλάνδης.

 

Η ειδική αθλητική αναγνώριση που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι, στάθηκε αφορμή για αυτή την εθιμοτυπική συνάντηση.

Την εν λόγω απόφαση του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη με την οποία αναγνωρίστηκε η Ομοσπονδία ως επίσημος φορέας του αθλήματος στην Ελλάδα, υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό ο Ταϊλανδός Πρέσβης, ο οποίος βλέπει για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες παρουσίας του παραδοσιακού τους αθλήματος στην χώρα μας, να αναγνωρίζεται επισήμως με ειδική αθλητική αναγνώριση από το ελληνικό κράτος. Η απόφαση αυτή, όπως είναι φυσικό, ανοίγει έναν νέο δρόμο συνεργασίας των δύο πλευρών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τόσο τα θέματα των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν όλοι όσοι καλλιεργούσαν το άθλημα του Μουάιτάι στο παρελθόν, όσο και οι προοπτικές συνεργασίας στο μέλλον, για την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος στην χώρα μας.

Ο κ Chailert Limsomboon τόνισε πως θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι, μελλοντικά, τόσο όσον αφορά τις επίσημες αποστολές στο εξωτερικό, όσο και τις εγχώριες δραστηριότητες της κοινότητας του Μουάιτάι.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αξιότιμος πρέσβης ενημερώθηκε, για την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος, που σε λίγες μέρες θα μεταβεί στην Ταϊλάνδη για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε τις ευχές τους για τιμητικές διακρίσεις, στους αθλητές της χώρας μας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπαδόπουλος, επέδωσε στον πρέσβη τιμητική πλακέτα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι, ως ένδειξη σεβασμού, τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον ίδιο  και τη χώρα του, ενώ ο πρέσβης με την σειρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την τόσο αξιέπαινη προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη και αναγνώριση του παραδοσιακού αθλήματος Μουάιτάι, στην Ελλάδα.